Werkwijze

Mijn wijze van coaching werkt nét even anders dan de meeste reguliere kindercoaches. Tijdens de coaching mix ik de reguliere (creatieve) coaching met de alternatieve coaching.

Want ik geloof dat je hoofd,  hart, lijf en ziel met elkaar verbonden zijn en dat het goed met ons gaat wanneer dat allemaal in balans is.

Een verstoring in je energie heeft direct invloed op je gedachten, je lichaam, je gevoel en daarmee je handelen. Hierdoor kunnen lichamelijke of mentale (gedrags-) problemen ontstaan. Samen gaan we die balans weer herstellen.

Elk consult wordt afgestemd op- en met het kind of tiener in het hier en nu. Ik werk met verschillende materialen zoals klei, verf, krijt en Playmobil poppetjes.

Ik sluit een consult altijd af met energetische behandelingen om zo de energie in het lichaam weer te laten stromen en het coach-proces te ondersteunen waarbij hoofd, lijf en ziel weer met elkaar zijn verbonden.

Na elk consult krijgen ouders een korte terugkoppeling. Soms zal ik ouders tijdens het consult betrekken. Het coachen is er in de eerste plaats op gericht het kind/ jongere weer in balans te brengen.

Energetische behandelingen

Wanneer er een probleem ontstaat kun je dit vergelijken met een riviertje waarin een dam wordt gebouwd. De rivier zal dan langzamer gaan stromen. Wanneer je een opening maakt in de dam kan het water weer zijn weg vinden. Zo werkt dat ook bij ons lichaam wanneer zich een probleem voor doet. De energie kan dan niet goed stromen. Dit is aan de buitenkant niet zichtbaar, maar voor iedereen die een probleem heeft wèl voelbaar.

Door het lichaam, het gevoel, het handelen en de gedachten weer te balanceren ontstaat er meer rust, liefde, creativiteit en gezelligheid bij het kind/ de jongere en daarmee ook in het gezin. Oude patronen en besluiten maken plaats voor nieuw gedrag. Het kind komt weer in zijn eigen kracht te staan!

Aarzel niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Als kindercoach kan ik samen met jou/jullie de oorzaak van de klacht/ of het gedragsprobleem proberen te achterhalen. Soms bieden een paar consulten al genoeg inzichten voor jou als ouders om jouw kind beter te begrijpen. Daarbij brengt het de rust en balans weer terug.

Ik werk graag laagdrempelig, open en vertrouwelijk in een ontspannen en rustige setting.

Disclaimer

Deze coaching kan uitstekend gegeven worden náást de reguliere en andere (alternatieve) therapievormen die er zijn en zijn géén vervanging van reguliere medische trajecten. Raadpleeg daarom bij (aanhoudende) klachten ook altijd een arts!

Menu